Initiatief

Taskforce Fashion is een initiatief van FASHIONCLASH, M-ODE en State of Fashion in opdracht van:

 
 

Partners

Taskforce Fashion - Fashion After Flood wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van:

 
 
 
 
 

Als de Nederlandse modesector zich onderscheidend, relevant en vernieuwend wil blijven ontwikkelen, moeten we samenwerkingen aangaan en een duurzame infrastructuur vormen waarbinnen de nieuwe generatie mode-denkers, -dromers en -makers zich kan vinden, verbinden en verder kan ontwikkelen.

— Syb Groeneveld, directeur-bestuurder Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

 
 
 

Onze maatschappij staat voor pittige uitdagingen: hoe gaan we goed om met onze aarde, hoe stellen we onze toekomst veilig, hoe zorgen we voor droge voeten als de zeespiegel stijgt? Het is een kwestie van alle hens aan dek, met creatieve en innovatieve denkers voorop! Taskforce Fashion is een mooi voorbeeld van de kracht van creativiteit en kunst: modeontwerp wordt ingezet voor maatschappelijke thema's als klimaatverandering.

Het water inspireert mensen, het water is onmisbaar, maar het water kan ook bedreigend zijn. In Arnhem, vanwege de ligging aan de Rijn en aan de voet van het Veluwe, weten we dat als geen ander. Ik ben daarom zeer geïnteresseerd in de uitkomsten die van Arnhem een Safe Haven maken. De rest van Nederland is van harte welkom om aan te meren!

Hans de Vroome, wethouder Cultuur & Erfgoed gemeente Arnhem

 

Taskforce Fashion is een mooi nieuw initiatief, dat getuigt van innovatie en ondernemerschap. Het verbindt creatieve netwerken en vergroot de zichtbaarheid van jonge ondernemers. Zo versterkt Taskforce Fashion de gehele creatieve sector en daarmee onze economie. En dat is precies wat we als gemeente willen.

— Vivianne Heijnen, wethouder Economie van de stad Maastricht

 
 
Taskforce-Fashion-header-1.jpg
 

Advies, inspiratie & support:

 

Via kleding verhouden wij ons tot de wereld om ons heen. Maar wij geven die wereld er ook mee vorm. Daarin zit een enorm transformatief potentieel van mode. De vraag is: hoe kunnen wij met mode/kleding - als verhaal, als sociale en materiële praktijk, als verbinding - de wereld anders vormgeven.

— Cultureel Antropoloog Dr. Marleen de Witte
Fashion After Flood Field Trip Amsterdam

 
 

Om de grote problemen die ons te wachten staan echt aan te pakken, moeten de verschillende disciplines veel beter gaan samenwerken. Dwars door alle belangen, conventies en bestaande zuilen heen. 

— Watergezant Nederland Henk Ovink
Fashion After Flood presentatie, We Make M-ODE

 
snake-purple-2.jpg