Anouk van de Sande

Het ontwerpen voor en rondom het lichaam spreekt me erg aan. Het tegenovergestelde van statisch. Beweging, emotie, diversiteit en identiteit. Een ontwerprichting die ik vaak combineer met andere disciplines.

— Future Prints & Concept Designer Anouk van de Sande, Rotterdam

 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-Header-Wave_blue.png
 
Taskforce-Fashion-Anouk-van-de-Sande
 

De Nederlandse designer Anouk van de Sande heeft een achtergrond en expertise in grafisch, interieur en mode-ontwerp met de focus op trend forecasting, kleur, print en materiaalontwikkeling. Ze is in 2015 afgestudeerd aan de Design Academy - Man and Identity met haar optische kledingcollectie Print in Motion. Daarna volgde de selectie als Modebelofte-talent, exposure door Frame tijdens Salone del Mobile en diverse samenwerkingen met als uitblinker die met Vera de Pont. Als Studio AnoukxVera focussen zij zich op trend forecasting en visual storytelling voor alles wat rondom het lichaam wordt gedragen alsook de directe leefomgeving. Hun werk wordt gekarakteriseerd door een speels handschrift dat een brug slaat tussen grafisch en product ontwerp. De output van hun onderzoek geeft vorm aan hun gedachten en concepten over duurzaamheid en modulariteit in de wereld van mode en interieur.

Website
Instagram

 

Team - Maastricht

Anouk maakt samen met Yamuna Forzani, Vera de Pont, Christa van der Meer en Anouk van Klaveren onderdeel uit van Fashion After Flood - Maastricht.

 
 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-small-transparant.png

Storyteller. Innovator. Dromer. P

erfectionist.
Idealist.

“On-demand design kan kleurrijk en fun zijn, silly maar serieus én radicale veranderingen kunnen wel degelijk beginnen met een piepkleine eerste stap.”

 

 

 
AnoukxVeraxKobe-modulair suit - fotocredits AnoukxVera.jpg
 
© images: v Outfit afstudeercollectie Print in Motion, door Anouk van de Sande  ^ Portret fotografie: Pieter van der Laan / modulair suit, door AnoukxVeraxKobe /

© images: v Outfit afstudeercollectie Print in Motion, door Anouk van de Sande
^ Portret fotografie: Pieter van der Laan / modulair suit, door AnoukxVeraxKobe /

 

Bedachtzaam

Massa-productie en over-consumptie hebben mij ervan weerhouden me volledig te storten op mode-ontwerp en juist deze discipline te vermengen om tot vernieuwende en exclusieve ontwerpen te komen. Op deze manier wil ik de consument inspireren om bedachtzaam unieke en duurzaam geproduceerde producten aan te schaffen. Mijn werk(proces) wordt dan ook gekenmerkt door een interdisciplinair framework, veel research, een bovengemiddelde ontwerptijd en uitgebreide kennis van het productieproces van textiel binnen het dynamische speelveld van kleding en interieur.

Ik geloof vanuit een on-demand ontwerpvisie in het kweken van ingrediënten alleen wanneer ze nodig zijn. Samen met Vera wil ik een kleurrijke wereld tonen die niet noodzakelijkerwijs een relatie heeft met een huidige realiteit, maar het doel heeft om het op te schudden door te duiken in een synergie van mogelijkheden en surrealistische landschappen.

 
 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-small-transparant.png

Mode = Wearables

“We hebben een tweede huid nodig om te overleven. Kleding is (multi-) functioneel, kan zich aanpassen aan situaties en helpt ons om ons als individuen te onderscheiden. In de toekomst versmelten functionaliteit en identiteit als een minimalistische, multi-functionele en modulaire basisgarderobe.”

 
 
Outift uit afstudeercollectie - Print in Motion - fotocredits Anouk van de Sande.jpg