Gino Anthonisse

Met een collage-achtige werkwijze, optische illusies en het combineren van alledaagse onderwerpen en vrije vormen, wil ik verwondering en vervreemding bereiken met mijn werk.

— Kunstenaar & co-founder collectief Das Leben am Haverkamp Gino Anthonisse, Den Haag

 

 

 
Taskforce-fashion-Gino-Anthonisse_2.jpg
 
Taskforce-fashion-Gino Anthonisse.jpg
 

De Nederlandse kunstenaar Gino Anthonisse studeerde in 2014 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK). De silhouetten van zijn werk Wandâ (2017) hebben een sculpturaal karakter, die hij gepresenteerd heeft tijdens o.a. Amsterdam Fashion Week, Dutch Design Week en CODA Paper Art. Dit sculpturale aspect wil hij verder ontwikkelen door kleding te maken die niet langer een lichaam nodig heeft en door keramiek en andere modelleer-technieken toe te passen in zijn werk. Deze komen samen in levensgrote collage-installaties bestaande uit kleding, fotografie en performance. Gino maakt tevens onderdeel uit van het collectief Das Leben am Haverkamp.

Website
Collectief DLAH

Instagram

 

Team - Amsterdam

Gino maakt samen met Lidewij van Twillert, Dewi Bekker, Almamoun Benmira en Lisa Konno onderdeel uit van Fashion After Flood - Team Amsterdam.

 
 
 
Taskforce-Faashion-Fashion-After-Flood-small-transparant.png

Mode = Identiteit

“Mode gaat voor mij om identiteit, de relatie die mensen met kleding hebben en verwondering.”

 
 
Taskforce-fashion-Gino-Anthonisse.jpg
 

Verwondering

Ik zie mode als een discipline die los kan staan van de kledingindustrie. In mijn werk zoek ik naar verwondering door middel van een spel tussen weten en fantaseren. Door te zoeken naar het onbekende (binnen het bekende) en te breken met verwachtingen creëer ik een alternatieve realiteit. Het fenomeen mode is daarom altijd sterk aanwezig binnen mijn werk, omdat iedereen zich hierin kan herkennen.

Na mijn studie werd mij tevens steeds meer duidelijk wat er mis is met de huidige mode-industrie. Voornamelijk dat er al te veel kleding is en op foute manier wordt geproduceerd. Om deze reden produceer ik zelf ook geen kleding meer.

 
© images: Wandâ, door Gino Anthonisse, fotografie: Lisandro Suriel, model: Noah - menfolkmanagement

© images: Wandâ, door Gino Anthonisse, fotografie: Lisandro Suriel, model: Noah - menfolkmanagement