Logboek Amsterdam

Volg online het Fashion After Flood onderzoek van Gino Anthonisse, Dewi Bekker, Almamoun Benmira, Lisa Konno en Lidewij van Twillert, en krijg inzage in hun ervaringen, uitdagingen, verrijkingen en essentiële leermomenten.

 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-Header-Wave_blue.png
 

#1 Meet the Team

 
 

#2 Testing the Waters

Wat drijft de ontwerpers om deel te nemen aan Fashion After Flood en wat willen ze als individu graag bijdragen? Daarnaast, welke emoties, vragen en/of inzichten brengen het 2300-toekomstscenario en de presentaties over de stijgende (zee)waterspiegel en de klimaatverandering van watergezant Henk Ovink en landschapsarchitect Eric-Jan Pleijster (LOLA Landscape Architects) met zich mee?

 
 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-small-transparant.png

#3 Point of Focus
Hoe bereiden we Amsterdammers voor op migratie en identiteitsverandering?

 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-Logboek-Amsterdam.jpg
 
 

Overvloed aan vragen

Hoe is mode gelinkt aan identiteit? Welke impact hebben 'de vloedgolf' en status als vluchteling op de identiteit van Amsterdammers?

Hoe kan een nieuwe collectieve identiteit gecreëerd worden? Wat willen we vanuit sociaal en cultureel oogpunt meenemen?

Hoe transformeer je van een monumentale hoofdstad naar een …? Wat voor een culture omslag brengt dit met zich mee?

 
 

#4 Deep Dive: Field Trip

12 september 2019: Amsterdam

De ontwerpers duiken samen met team-begeleider Susanne Vegter en mede-initiatiefnemer Taskforce Fashion Iris Ruisch (M-ODE) de diepte in. Tijdens een op maat gemaakte expeditie gaan ze de stijgende waterspiegel en de klimaatscenario's in Amsterdam/Noord-Holland onderzoeken alsmede hun kennis over thema's als diversiteit, identiteit en migratie verder versterken.

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Waternet en Waterschap Amstel, Gooi & Vecht, Rederij Lampedusa en cultureel antropoloog Dr. Marleen de Witte.

 
 
 

Meer informatie volgt.

 
snake-purple-2.jpg
 
 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-small-transparant.png

#5 Onderweg

Een field trip met een fictief vertrekpunt en een nog onbekende eind locatie.

 
 
 
FieldTrip_TeamAmsterdam_designers_SusanneVegter_IrisRuisch_RobTijsen_Marleen+de+Witte_bijRederijLampedusa_Credits_TimBuiting.jpg
 

 #6 Presentatie Pilot Fashion After Flood

3 november 2019: FASHIONCLASH Festival, Maastricht

Taskforce Fashion initiatiefnemers FASHIONCLASH, M-ODE en State of Fashion onthullen samen met de deelnemende mode-ontwerpers en team-begeleiders de tussentijdse resultaten en ideeën van de pilot Fashion After Flood. In een bijzondere theatrale setting kunnen de opbrengsten van het onderzoek door eenieder persoonlijk als realiteit worden ervaren. Samen met professionals uit de modesector en de creatieve industrie, beleidsmakers, partners en pers wordt belicht welke rol mode kan spelen in een tijd van onzekerheid.

De bijeenkomst op 3 november is alleen toegankelijk voor genodigden. Eind november worden de resultaten ook online gedeeld.

Meer informatie volgt.

 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-Header-Wave_blue.png