Lisa Konno

Ik hou van de synergie tussen de vrijheid die ik ervaar wanneer je een droombeeld maakt en de praktische beperkingen waar je mee te maken hebt als je iets fysieks om het lichaam bouwt.

— Ontwerper Lisa Konno, Amsterdam

 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-Header-Wave_blue.png
 
Taskforce-Fashion-Lisa-Konno-Fashion After Flood.png
 

De Japans-Nederlandse ontwerper Lisa Konno studeerde in 2014 af aan ArtEZ - University of the Arts en won in 2018 een Dutch Design Award voor haar collectie Nobu. De rode draad in Lisa’s werk is een combinatie van esthetiek en activisme en wordt gekenmerkt door haar bijzondere visie op duurzaamheid en eenheid. Met optimistische en humoristische projecten vraagt ze op een luchtige en toegankelijke wijze aandacht voor sociaal maatschappelijke problemen. Daarnaast maakt ze graag uitstapjes naar andere disciplines om mode als vakgebied voor haarzelf te verbreden.

Website
Instagram

 

Team - Amsterdam

Lisa maakt samen met Gino Anthonisse, Dewi Bekker, Almamoun Benmira en Lidewij van Twillert onderdeel uit van Fashion After Flood - Team Amsterdam.

 
 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-small-transparant.png

Veelzijdige en Idealistische maker.

“Mode kan goed verleiden, ik denk ook dat dit haar toegevoegde waarde, haar super power is voor de wereld. Waar mode enerzijds kan aanzetten tot hebzucht, overconsumptie en ijdelheid, behoren anderzijds ook verrassen, inspireren en activeren tot haar unieke vocabulaire.”

 
 
Lisa-Konno-Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood.jpg
 
© images: Portret, fotografie Tetsuro Miyazaki / Baba, a multi-disciplinary project, 2019, fotografie: Laila Cohen

© images: Portret, fotografie Tetsuro Miyazaki / Baba, a multi-disciplinary project, 2019, fotografie: Laila Cohen

 
 

(Ver)antwoord

De opgedane kennis over het maakproces van kleding tijdens mijn opleiding alsmede de fabrieksramp in Bangladesh onderstreepten voor mij het belang en de urgentie om als ontwerper bij te dragen aan een duurzamere context voor mode. Op dit moment vind ik het meest kwalijke aan mode dat de grote confectiemerken erin falen om hun verantwoordelijkheid te nemen tegenover mens en milieu. Ondanks alle kennis die er inmiddels is over de negatieve impact van de mode-industrie alsmede het groeiende aanbod in duurzame(re) alternatieven en oplossingen. Het lijkt niet meer een kwestie van niet weten of kunnen te zijn, maar van (hoe graag we) willen.”

 
 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-small-transparant.png

Mode = Tijdsgeest

“Met mijn werk toon ik de frivole, (kleur)rijke en steeds transformerende kant van mode, maar breng ik tegelijkertijd ook de onethische kanten en belangrijke vraagstukken van de mode-industrie en onze maatschappij ter sprake. Mijn ultieme doel? Om mode als medium te gebruiken om relevante verhalen te kunnen vertellen en mensen te enthousiasmeren.”

 
 
Lisa-Konno-Taskforce-fashion.jpg