Susanne Vegter

Mode kan als geen ander de wereld aanvoelen, zichtbaar maken en verbinden.

— Eigenaar STUDIOVEGTER Fashion & Design, Recruitment & Intermediation Susanne Vegter, Utrecht

 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-Header-Wave_blue.png
 
Susanne_Vegter.jpg
 

Susanne Vegter’s ervaring als mode-ontwerper en 15 jaar International recruitment op het gebied van Fashion & Design, draagt bij aan haar vaardigheden als connector in de creatieve industrie. Haar nieuwsgierige geest en enthousiasme om innovatie en verbeteringen in de industrie te stimuleren, plaatst haar in het hart van vele dwars-disciplinaire samenwerkingsverbanden die educatieve en onderzoeksinstituten verbinden met de wereld van mode.

Website
Instagram

 

Team - Amsterdam

Susanne begeleidt het Amsterdam-team van Fashion After Flood, bestaande uit Gino Anthonisse, Dewi Bekker, Lisa Konno, Almamoun Benmira en Lidewij van Twillert.

 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-small-transparant.png

Fashion After Flood is een fictief format met realistische aspecten en problematiek.

“Een uitzonderlijk concept om de kracht van creatief denken te laten zien en deze om te zetten in nieuwe mogelijkheden en denkwijzen voor mode. Vanuit mijn begeleidende expertise-rol hoop ik bij te kunnen dragen aan het (ontwikkelings)proces van de designers en een kader te scheppen zodat zij zich vrijuit vanuit de creatieve stroom kunnen ontplooien met een nieuw helder narratief als eindpunt.”

 

 
samuel-zeller-2VXRa5gvpxc-unsplash.jpg
 
FFHTalksShayne25.jpg
 
 

Tegengeluid

Mode is voor mij een manier van denken en leven, het verbindt op vele lagen. Het gaat voorbij aan ‘kleertjes maken’. Creatief denken is voor mij als brood en boter en meer dan noodzakelijk om in het leven en de maatschappij te (kunnen) staan. Als een hypersensitieve radar pikt mode op en vertaalt ze wat er op sociaal en cultureel vlak gaande is. Het signaleert en geeft tegengeluid aan dat wat er gebeurd in de maatschappij. Mode zal dan ook altijd een bestaansrecht hebben, omdat het een onderdeel is van de identiteit die we niet alleen als consument en individu, maar ook als samenleving uitdragen.

Een prachtige quote van Karl Lagerfeld vat voor mij de essentie van mode samen:
”I am a fashion person, and fashion is not only about clothes -- it's about all kinds of change.”

 
 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-small-transparant.png

Mode = Magie

“Het sprookje van mode bestaat nog steeds, maar is door grote economische drijfveren verworden tot een verachtelijke wegwerpcultuur met vele complexe lagen. De magie is er nog. We moeten de authenticiteit en liefde voor product en omgeving herpakken en de massa-productie en over-consumptie afpellen om weer bij die spark uit te komen.”

 
karly-santiago-79Ut1cRYoQ0-unsplash.jpg