Tjeerd Veenhoven

Ik ben nieuwsgierig naar de mode-uiting die ontstaat in deze realiteit van constante verandering. Niet een verandering die opgedragen wordt door het wisselen van de seizoenen, het verschuiven van een trend of de lancering van een nieuwe print, maar de daadwerkelijke snelle en constante verandering van de wereld waar we dagelijks in verblijven.

— Materiaal & Product Designer Tjeerd Veenhoven, Groningen

 
 
 
©NEELTJEJANS by Studio Tjeerd Veenhoven

©NEELTJEJANS by Studio Tjeerd Veenhoven

Taskforce-Fashion-Tjeerd-Veenhoven-NeeltjeJans2.jpg
 
Tjeerd-Veenhoven-Taskforce-Fashion.jpg
 

Tjeerd Veenhoven is al 20 jaar werkzaam als materiaal- en productontwerper. Hij is gespecialiseerd in de ontwikkeling van duurzame grondstoffen, productietechnieken en consumentenproducten in diverse sectoren, waaronder ook mode.

Tjeerd gaat zijn kennis van deze complexe waardeketen en hoe op verschillende manieren verduurzaamd kan worden, gebruiken om de modeontwerpers te begeleiden in de Fashion After Flood uitdaging.

Website
Instagram

 

Team - Arnhem

Tjeerd begeleidt het Arnhem-team van Fashion After Flood, bestaande uit Jessica van Halteren, Carmen Hogg, Linda Valkeman, Rosanne van Wijk en Karin Vlug.

 
 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-small-transparant.png

Het is inmiddels bewezen dat wij mensen veel invloed hebben op de gesteldheid van onze planeet.

“Daarmee komt niet alleen het besef dat we bewuster en duurzamer moeten consumeren, maar worden we ook geconfronteerd met een aantal uitdagende scenario’s die ons wel en wee dusdanig zal beïnvloeden. Voor mij, en vele ontwerpers met mij, is dit een bijzonder opgave waar ik me verbonden mee voel.”

©AlgaeFabrics by Studio Tjeerd Veenhoven

 

 

 
Taskforce-Fashion-Tjeerd-Veenhoven-Algae-2.jpg

Temperatuurstijging, luchtvervuiling, UV-straling, stortregens en een stijgende waterspiegel zijn opeens design parameters. Ontwerpen voor deze radicale omstandigheden zal de modewereld vast en zeker sterk beïnvloeden.

— Tjeerd Veenhoven