Logboek Arnhem

Volg online het Fashion After Flood onderzoek van Jessica van Halteren, Carmen Hogg, Linda Valkeman, Karin Vlug en Rosanne van Wijk en krijg inzage in hun ervaringen, uitdagingen, verrijkingen en essentiële leermomenten.

 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-Header-Wave_blue.png
 

#1 Meet the Team

 
 

#2 Testing the Waters

Wat drijft de ontwerpers om deel te nemen aan Fashion After Flood en wat willen ze als individu graag bijdragen? Daarnaast, welke emoties, vragen en/of inzichten brengen het 2300-toekomstscenario en de presentaties over de stijgende (zee)waterspiegel en de klimaatverandering van watergezant Henk Ovink en landschapsarchitect Eric-Jan Pleijster (LOLA Landscape Architects) met zich mee?

 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-small-transparant.png

#3 Point of Focus
Hoe kunnen we in de toekomst van Arnhem een Safe Haven maken, waar de rest van Nederland kan aanmeren?

 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-Logboek-Arnhem-onderzoeksvraag.jpg
 
 

Vragen in overvloed

Welke faciliteiten - van infrastructuur en producten tot grondstoffen - heeft de regio Arnhem nodig om een safe haven te worden? En welke faciliteiten en kenmerken heeft de regio Arnhem al en kan ze versterken?

Hoe ziet een safe haven eruit en wat betekent de rol van een safe haven voor de lokale cultuur en identiteit?

Wat verandert er, wat wordt behouden en/of uitvergroot en wat zijn nieuwe ontwikkelingen?

 
 

#4 Deep Dive: Field Trip

3 & 4 september 2019, Arnhem

De mode-ontwerpers duiken samen met team-begeleider Tjeerd Veenhoven en mede-initiatiefnemer Taskforce Fashion Esther Muñoz Grootveld (State of Fashion) de diepte in. Tijdens een op maat gemaakte, tweedaagse expeditie gaan ze de rol van waterschappen in het algemeen en klimaatscenario's in Arnhem/Gelderland in het bijzonder onderzoeken. Daarnaast breiden ze hun kennis over watersamenstelling, -energie en -bewustzijn verder uit, en gaan ze de vele dimensies van het waterleven en een safe haven verkennen.

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de Gemeente Arnhem, Waterschap Rijn & IJssel, onderzoeker & curator Max Janse (Ocean - Burgers’ Zoo), kunstenaar & landschapsexpert Hans Jungerius, mode- en textiel designer Alicia Minnaard en Melanie Bomans (The Linen Project).

 
 

Meer informatie volgt.

 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-Visual.jpg
 
 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-small-transparant.png

#5 Onderweg

Een field trip met een fictief vertrekpunt en een nog onbekende eind locatie.

 
 
 
Fieldtrip_TeamArnhem_oppadmetHansJungerius_Meinerswijk_credits_ValerieSpanjers_.jpg
 

 #6 Presentatie Pilot Fashion After Flood

3 november 2019: FASHIONCLASH Festival, Maastricht

Taskforce Fashion initiatiefnemers FASHIONCLASH, M-ODE en State of Fashion onthullen samen met de deelnemende mode-ontwerpers en team-begeleiders de tussentijdse resultaten en ideeën van de pilot Fashion After Flood. In een bijzondere theatrale setting kunnen de opbrengsten van het onderzoek door eenieder persoonlijk als realiteit worden ervaren. Samen met professionals uit de modesector en de creatieve industrie, beleidsmakers, partners en pers wordt belicht welke rol mode kan spelen in een tijd van onzekerheid.

De bijeenkomst op 3 november is alleen toegankelijk voor genodigden. Eind november worden de resultaten ook online gedeeld.

Meer informatie volgt.

 
 
Taskforce-Fashion-Fashion-After-Flood-Header-Wave_blue.png